Annika och Rolf från Marstrand. Våra första nybyggare i Nordamerika?

Året är 1630. Segelfartyget Eendracht ankrar upp vid Fort Oranje långt in på Hudsonfloden. Annika och Rolf Jansson från Marstrand stiger iland med sina två döttrar tillsammans med Annikas syster och mamma, även hon från Marstrand. De andra passagerarna är ungkarlar; sex holländare och Rolfs två drängar från Flekkeröy, ön utanför Kristiansand där Annika växt upp. Av allt att döma är Rolf – eller Roeloff Jansen van Masterlandt som han nu kallar sig – vår förste nybyggare i Amerika. Kalmar Nyckel seglade in på Delawarefloden först åtta år senare.
Läs mera…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s