Nätvandra på historisk mark

Det lokalhistoriska befruktar ofta litteraturen. T. ex Andrew Petersons dagböcker för Vilhelm Mobergs utvandrartrilogi. Likaså berättandet på Orust för Emilie Flygare Carlèns Rosen på Tistelön. Solbergamorden 1583 inspirerade Selma till  Herr Arnes penningar. Bohusläns Hemsöborna, så har Ellen Mattsons (Brandseröd Ljungskile) lysande roman Glädjestranden kallats. Denna 1800-talsskildring från ett gymnasiehemman vid Hakefjorden kan läsas här.

Ett aktuellt exempel är Camilla Läckberg, som skickligt väver samman dåtid och nutid i sina deckare. Följ med på på en stadsvandring på nätet i Läckbergs Fjällbacka. Eller varför inte en vandring i Stieg Larssons fotspår i Stockholm?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s